BK-Books.eu » Wat Jezus werkelijk zei » De eerste recensie van WJWZ!

De eerste recensie van WJWZ!

Kernwoorden: , , ,

Opzienbarend en boeiend

 

Van de hand van A.G.P. Spamer verscheen zojuist de eerste (korte) recensie van WJWZ als NBD Biblion recensie. De NBD levert aan bibliotheken iedere week korte recensies van nieuw verschenen boeken en die zijn meestal te vinden op bol.com op de pagina van het betreffende boek. Deze ook: http://www.bol.com/nl/p/wat-jezus-werkelijk-zei/1001004011500391/#product_description . De opmerkelijke eerste zin luidt:

Dit opzienbarende boek zal door het Vaticaan bepaald niet op prijs worden gesteld.

De recensent formuleert duidelijk waarom. Het boek krijgt behalve ‘opzienbarend’ de kwalificatie ‘boeiend’. In twaalf regels kan de recensent uiteraard niet de hele inhoud weergeven. Terecht wordt gezegd dat soms onbekende begrippen worden gebruikt. Als de lezer zijn Wikipedia of andere naslagwerken dan wel internetzoekopdracht in zo’n geval even gebruikt, komt dat wel goed, hoop ik.

Ik ben blij met deze recensie omdat zij bevestigt wat vrienden en familie al meldden: het boek is boeiend, vraagt iets van de lezer(es). Benieuwd word ik hierdoor of het ook iets oplevert: inzake de nieuwe informatie over Jezus en zijn opvattingen en over de achtergronden en receptie daarvan, of inzake de verwerking daarvan, nu en in het verleden.

Recensent Spamer, met die mooie eerste zin heeft u dit boek een prachtig citaat verschaft om het boek onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat het niet alleen in het Vaticaan gelezen wordt! Overigens neem ik aan dat ook daar gezonde lezers uit gezonde historische en hopelijk spirituele inzichten waardevolle conclusies zullen weten te trekken, eerst innerlijk en misschien aarzelend, na een tijdje ook in opvatting en gedrag.

Boudewijn Koole

Gepubliceerd door

Boudewijn K. ⃝

--- Deze site bevat overblijfselen van afgesloten publieke activiteiten. --- In 1947 werd ik geboren in Sint Laurens op Walcheren. Ik woonde en werkte verder in Middelburg, Goes en plaatsen in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. --- Mijn oudste persoonlijke vermelding in het telefoonboek was "(Onder)zoeker van de wegen van het hart"; op dit moment zou ik schrijven: "van de verbondenheid - zonder en met woorden - van alle verschijnselen inclusief u en mij". --- Omdat die kwalificatie nogal een aanmatiging is (ik ben immers minstens even verbonden met alles als "apart deel" van alles), verkies ik als aanduiding "Boudewijn Koole - aspirant". Want zolang het einde van "mij" niet in zicht is, kan "ik" moeilijk beweren dat mijn ervaring anders dan als een streven op te vatten is. Dat streven is: laat mij spreekbuis zijn of kanaal waardoor bewustzijn zich ontplooit en verwerkelijkt. Het allerwonderlijkste: met u/ jou die dit nu leest, met u/ jou ben ik nu ook verbonden! En wij samen weer met ...