BK-Books.eu » Besprekingen » Aol Zeêws vandaège

Bespreking van...

Lou Vleugelhof, Aol Zeêws vandaège, Oôst-Souburg (Stichting Zuudwest 7) 2001,[ met een toelichting op de spelling,] 39 pp.

Gedichten in het Zeeuws van een Zeeuwse dichter in het Nederlands die voor het eerst zijn Zeeuwse moedertaal gebruikt en ervaart hoe bijzonder het is om zijn ervaringen – onder meer uit zijn jeugd – in het Zeeuws te kunnen uitdrukken. Een bijzonder rijke ervaring voor mij, door de rijke mogelijkheden van het Zeeuws, en door veel herkenning bij de onderwerpen.

Gepubliceerd door

Boudewijn K. ⃝

--- Deze site bevat overblijfselen van afgesloten publieke activiteiten. --- In 1947 werd ik geboren in Sint Laurens op Walcheren. Ik woonde en werkte verder in Middelburg, Goes en plaatsen in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. --- Mijn oudste persoonlijke vermelding in het telefoonboek was "(Onder)zoeker van de wegen van het hart"; op dit moment zou ik schrijven: "van de verbondenheid - zonder en met woorden - van alle verschijnselen inclusief u en mij". --- Omdat die kwalificatie nogal een aanmatiging is (ik ben immers minstens even verbonden met alles als "apart deel" van alles), verkies ik als aanduiding "Boudewijn Koole - aspirant". Want zolang het einde van "mij" niet in zicht is, kan "ik" moeilijk beweren dat mijn ervaring anders dan als een streven op te vatten is. Dat streven is: laat mij spreekbuis zijn of kanaal waardoor bewustzijn zich ontplooit en verwerkelijkt. Het allerwonderlijkste: met u/ jou die dit nu leest, met u/ jou ben ik nu ook verbonden! En wij samen weer met ...