BK-Books.eu » Berichten » Zeven stelregels voor hoogtechnologische mensen met een eigenzinnig karakter, zeg maar voor iedere gebruiker van mobiele telefoons, internet, laptops, computers en wat dies meer zij

Zeven stelregels voor hoogtechnologische mensen met een eigenzinnig karakter, zeg maar voor iedere gebruiker van mobiele telefoons, internet, laptops, computers en wat dies meer zij

” Zeven stelregels voor hoogtechnologische mensen met een eigenzinnig karakter

  1. Zonder privacy zijn we nergens. Onze gegevens moeten daarom van ons zijn.
  2. We moeten zicht houden op de vraag: waarom krijg ik deze informatie voorgeschoteld?
  3. Kiezen doen we liever zelf. Liever zelfgemaakte foute keuzes dan voorgeprogrammeerde ‘juiste’.
  4. Beminnen, opvoeden, verzorgen en doden zijn het strikte monopolie van echte mensen.
  5. We moeten onze sociale en emotionele vaardigheden op peil houden.
  6. We hebben het recht om niet gemeten, geanalyseerd en gecoacht te worden.
  7. We moeten ons kostbaarste bezit koesteren: onze aandacht.

Rinie van Est, coördinator Technology Assessment bij het Rathenau Instituut ”

NRC 14 december 2013, pagina O&D8

(vet maken van een aantal letters: van mij, BK)

 

 

Gepubliceerd door

Boudewijn K. ⃝

--- Deze site bevat overblijfselen van afgesloten publieke activiteiten. --- In 1947 werd ik geboren in Sint Laurens op Walcheren. Ik woonde en werkte verder in Middelburg, Goes en plaatsen in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. --- Mijn oudste persoonlijke vermelding in het telefoonboek was "(Onder)zoeker van de wegen van het hart"; op dit moment zou ik schrijven: "van de verbondenheid - zonder en met woorden - van alle verschijnselen inclusief u en mij". --- Omdat die kwalificatie nogal een aanmatiging is (ik ben immers minstens even verbonden met alles als "apart deel" van alles), verkies ik als aanduiding "Boudewijn Koole - aspirant". Want zolang het einde van "mij" niet in zicht is, kan "ik" moeilijk beweren dat mijn ervaring anders dan als een streven op te vatten is. Dat streven is: laat mij spreekbuis zijn of kanaal waardoor bewustzijn zich ontplooit en verwerkelijkt. Het allerwonderlijkste: met u/ jou die dit nu leest, met u/ jou ben ik nu ook verbonden! En wij samen weer met ...