BK-Books.eu » Berichten » Unieke BOEHME-tentoonstelling 2018-19 AMSTERDAM (2017 Dresden )

Unieke BOEHME-tentoonstelling 2018-19 AMSTERDAM (2017 Dresden )

26 augustus 2017 werd de bijzondere tentoonstelling over Jacob Boehme in het Residenzschloss in Dresden geopend. Dresden speelt een bijzondere rol voor Boehme omdat hij daar tegen het eind van zijn leven maandenlang contacten legde aan het hof van de keurvorst, speciaal met geestverwanten. De tentoonstelling heeft een zeer interessante opbouw, gekoppeld aan de figuren die Boehme zelf tekende. Er zijn ook vele publicaties van en over Boehme uit de Bibliotheca Philosophica Hermetica uit Amsterdam te zien!

In najaar 2018 zal de tentoonstelling ook in Amsterdam gehouden worden, en wel in het Huis met de Hoofden, de nieuwe huisvesting van (onder meer) de Bibliotheca Philsophica Hermetica en de ‘Ambassade van de Vrije Geest’. Ter gelegenheid daarvan verschijnt ook het grote nieuwe deel in de Pimander-reeks van de BPH over Jacob Boehme. met o.m de vertaling van zijn samenvattende geschrift “Theoscopia” (Het zien van God), een uitvoerige inleiding in zijn denken, en vele artikelen over zijn invloed onder meer in Amsterdam in de Gouden Eeuw.

Zie ook mijn inleidende lezing: ‘De verbinding van de hoogste godheid met het menselijk leven op aarde zelf’ [oorspronkelijke titel: ‘Het DNA van mens en wereld volgens Jacob Boehme, of: magie en systeem‘], in het boekje: symposion ‘God is geestig’[:] Gilles Quispel: een eerbetoon aan de hermetische Gnosis, Haarlem (Rozekruis Pers) 2017, [= deel 38 in de Symposiumreeks,] 61-74.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *